Sociale media zijn een steeds belangrijker deel van ons leven. Het stelt ons in staat om in contact te blijven met vrienden en familie, foto’s te delen, beroemdheden te volgen, en te weten te komen wat er in de wereld gebeurt. Sociale media kunnen ook een geweldige manier zijn om je persoonlijkheid te laten zien – om te pronken met je hobby’s of favoriete bands, bijvoorbeeld. Maar als je wilt dat mensen op je letten op sociale media, zijn er een aantal dingen die je beter niet te vaak doet, zodat ze niet snel oud en saai worden.

Hier zijn 7 manieren om er cool uit te zien op sociale media.

1. Weet wat mensen leuk vinden

Om op elk social media platform likes en volgers te krijgen, is het belangrijk dat je weet wat ze willen – niet alleen wat jij wilt. Zorg ervoor dat je hun regels volgt bij het uploaden van berichten (bv. Facebook) en ook dat je ze terug volgt of hun berichten leuk vindt als ze hetzelfde doen voor de jouwe (bv. Instagram). De voordelen van weten wat mensen leuk vinden op sociale media zijn legio. Ten eerste kun je je berichten beter richten om te zorgen dat ze de juiste mensen bereiken. Dit betekent dat je meer likes en volgers zult krijgen, omdat je posts relevanter voor hen zullen zijn. Bovendien kun je, door de trends op de sociale media te volgen, op de hoogte blijven van wat er in de wereld en in de wereld van de popcultuur gebeurt. Dit kan je helpen om deskundig en cool over te komen op je vrienden en volgers.

2. Post regelmatig

Consequent posten helpt om je pagina actiever te laten lijken dan een sporadische post. Je moet echter ook oppassen dat je niet te vaak post, anders kunnen ze zich ergeren aan de mensen die je pagina leuk vonden voor de inhoud. Een goede vuistregel is om tussen de 1 en 10 stukjes inhoud per week te plaatsen. Op Instagram, hebben studies aangetoond dat de optimale plaatsingsfrequentie ongeveer vijf keer per dag lijkt te zijn.

3. Wees creatief met opvallende thumbnails

Als je wilt dat iemand op je link klikt of je profiel bezoekt, is het belangrijk dat hij je bericht eerst opmerkt. Gebruik een afbeelding of video die interessant en relevant is en gebruik een onderschrift en hashtags (op Instagram) die uitleggen waar de afbeelding over gaat en anderen ook geïnteresseerd maken.

4. Pronk ermee

Sociale media geven je de kans om je persoonlijkheid aan de wereld zien. Leuke dingen doen, zoals reizen, uit eten gaan met vrienden, of concerten bijwonen, wekt de belangstelling van anderen en geeft hen iets om over te praten als je erover post.

5. Wees consequent

Je moet op sociale media een bepaald soort imago aanhouden, zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten als ze op je profiel klikken. Als je de hele tijd serieus bent, zullen mensen je misschien niet willen volgen omdat het saai is, maar als je de hele tijd eigenzinnig en grappig bent dan zal ook niemand je serieus nemen. Zet jezelf in veel verschillende omgevingen neer, zodat je verschillende kanten van je persoonlijkheid kunt laten zien – zorg er wel voor dat je trouw blijft aan wie je in het echt bent!

6. Laat talent zien

Als je ergens echt goed in bent, zoals een instrument bespelen of korte films maken, deel dat talent dan met je vrienden en volgers. Je kunt ook leuke artikelen schrijven over jezelf of over iets anders dat met je interesses te maken heeft. Dus laat je vaardigheden laat zien, in plaats van steeds maar selfies te posten of foto’s van je lunch.

7. Wees positief

Niemand houdt van iemand die altijd klaagt – het kan vermoeiend zijn om hun berichten te lezen en vervelend omdat ze niet bereid zijn de zonnige kant van de dingen te zien. Op sociale media wil je dat anderen een goede ervaring hebben als ze op je profielpagina klikken, dus zorg ervoor dat je opgewekt over het leven praat!